نقد و بررسی فیلم دلتنگی های عاشقانه
کسی در فیلم حضور دارد که من بشناسم؟
محمدرضا فروتن که با « قرمز » شناخته می شود، بازیگر نقش اصلی مرد فیلم است. میترا حجار هم که بیشتر با فیلم « متولد ماه مهر » به یاد آورده می شود، بازیگر نقش اصلی زن است.
داستان فیلم درباره چیست ؟
این فیلم داستان زندگی شهید سید منوچهر مدق و همسرشان، فرشته ملکی را روایت می کند که در هنگام بازگشت از ماه عسل متوجه می شوند نیروهای عراقی به ایران حمله کرده اند و...
کارگردان کیست ؟
رضا اعظمیان که حواشی آخرین ساخته سینمایی اش می تواند به تنهایی دستمایه ساخت یک فیلم باشد! آخرین ساخته اعظمیان در سال 1387 « کارناوال مرگ » نام داشت که به دلیل اختلاف با تهیه کننده فیلم ، حبیب الله کاسه ساز ، از پروژه کنار گذاشته شد و خودِ کاسه ساز با تغییراتی در فیلمنامه ، اثر را کارگردانی کرد!
حواشی فیلم؟
فیلم اقتباسی است از کتاب « اینک شوکران » نوشته فرشته ملکی، همسر شهید مدق.
کارگردان گفته که محمدرضا فروتن و میترا حجار انتخاب ششم من برای بازی در این فیلم بودند!
نکات مثبت فیلم ؟
ساختن فیلمی براساس زندگی یک شهید آن هم در بستری عاشقانه، حداقل روی کاغذ می توانست برگ برنده باشد. ایده اولیه فیلم جسورانه بوده و این جسارت، یک نکته مثبت محسوب می شود.
نکات منفی فیلم ؟
فیلم اثری نصفه و نیمه است و شلختگی و بی هویتی در سرتاسر فیلم موج می زند. فیلمنامه « دلتنگی های عاشقانه » را باید فستیوال تیپ سازی معرفی کرد.
در « دلتنگی های عاشقانه » افراد به داستان وارد و از آن خارج می شوند اما نه آمدنشان قانع کننده هست و نه خروجشان! در واقع فیلم یک داستان عاشقانه دارد با چندتایی شخصیت که آمده اند تا پیامی اخلاقی بدهند و بروند.
« دلتنگی های عاشقانه » را از حیث تصویربرداری می توان یکی از بدترین آثار سال معرفی نمود. قاب بندی های پراشتباه و عجیب یکی پس از دیگری در طول فیلم خودنمایی می کنند. گاها حتی اتفاق عجیب تری هم رخ می دهد و آن اینکه بازیگران به سمت لنز حرکت می کنند تا کات صورت بگیرد! در سکانس بیمارستان نصف صورت فروتن در تصویر نیست و...
انتخاب محمدرضا فروتن و میترا حجار به عنوان بازیگران فیلم مناسب نیست. این دو بازی های ضعیفی از خود ارائه داده اند. بازی میترا حجار یک سر و گردن پایین تر از دیگر بازیگران است!
این یکی از دیالوگ های فیلم است : « بدون تو بهشت هم نمیرم ». نحوه ادای این دیالوگ و موقعیتی که بر زبان جاری می شود، می تواند شرح حال وضعیت عمومی فیلم باشد.
حرف آخر :
« دلتنگی های عاشقانه » نمونه بارز یک اثر تماما ضعیف است. فیلم اصلا به قامت سینما نمی آید و با ارفاق می تواند یک اثر ویدئویی باشد.